HeinoWaakt start met BuurtWhatsapp

 

Binnenkort kunnen Heinoers elkaar op de hoogte brengen van verdachte situaties in hun wijk via de BuurtWhatsapp. “Een BuurtWhatsapp is een buurtpreventiegroep. Dit betekent dat alle bewoners die zich aangemeld hebben op elkaars veiligheid letten. Het aantal inbraken vermeerdert wanneer het eerder donker wordt of in vakantieperiodes. Door als dorp via Whatsapp met elkaar in verbinding te staan kan er sneller gereageerd worden wanneer er iets verdachts plaatsvindt.”, aldus de initiatiefnemers Merle Heuver, Lisette Horst, Mirko Schokker en Jeroen Strijtveen.

 

De initiatiefnemers beheren de website HeinoWaakt.nl. Daar kunnen Heinoers zich aanmelden. Hierbij is een verdeling gemaakt over acht wijken in Heino. “Een BuurtWhatsapp is aantrekkelijk omdat de kracht van social media enorm is. Een bericht van een buurtbewoner bij een vermoeden van onraad kan de gehele buurt uit het raam doen kijken. Hierdoor wordt de rust in de buurt verstoord en dit effect kan al een hoop ellende voorkomen.” Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.heinowaakt.nl.

 

Informatieavond

Op 27 januari wordt HeinoWaakt gelanceerd. De informatieavond begint om 19.30 uur in het Dorpshuus. Deze avond wordt uitleg gegeven over hoe HeinoWaakt werkt. Ook wordt aandacht besteed aan zaken waarop je moet letten bij verdachte situaties. Wijkagent Herman Rienties is ook aanwezig tijdens deze avond.

 

Burgemeester Martijn Dadema is ook enthousiast over het initiatief, hij twitterde hierover: "Mooi initiatief om Heino nog veiliger te maken. Succes."

 

Bron: www.nuheino.nl

Heino, 2018

Heino, 2018