Wat is Whatsapp?

 

Whatsapp Messenger is een berichtendienst tussen verschillende types smartphones. Met Whatsapp is het mogelijk om via je smartphone berichten uit te wisselen met anderen. Ook is het mogelijk om foto’s, video’s en geluidsbestanden te verzenden. Voor Whatsapp is Wi-Fi of een mobiele internetverbinding nodig.

 

Whatsapp heeft verschillende mogelijkheden, zo kan het gebruikt worden voor één-op-één communicatie, maar is het ook mogelijk om een groep op te richten. In deze groep kunnen maximaal 256 personen. Zo kunnen er gemakkelijk en snel berichten gedeeld worden onder veel personen.

 

Wat is een BuurtWhatsapp?

 

Een BuurtWhatsApp is een WhatsAppgroep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht. Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.

Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie worden overgaan.

In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp inmiddels al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken tot wel 30% gedaald.

 

 

 

Whatsapp

Heino, 2018

Heino, 2018